Onderhoud en reiniging luchtkanalen

Jarenlang plezier van een optimaal luchtsysteem

Of kijk rustig verder voor al onze mogelijkheden

Onderhoud en reiniging van luchtkanalen

Professioneel en correct uitgevoerd

Ventilatiesystemen dienen eens in de 3 tot 5 jaar gereinigd te worden. Afhankelijk van het soort luchtkanaalsysteem. Zo blijft uw klimaatsysteem optimaal functioneren, ook door de jaren heen. Luchtkanalen raken in de loop der tijd vervuild door stof, schimmels en bacteriën. Door een professionele reiniging blijft het systeem jarenlang functioneel en zorgen wij voor een voortdurende gezonde leefomgeving. 


     Voor en na reiniging


Reiniging heteluchtverwarming

Zelf heteluchtverwarming reinigen is vrijwel onmogelijk vanwege de complexiteit van het stelsel. Bij onjuiste of onvoldoende reiniging verliest heteluchtverwarming (gedeeltelijk) zijn functie. Om te zorgen voor een optimaal luchtklimaat biedt RIPRO professionele reiniging aan van uw heteluchtverwarming.Reiniging warmte terug win installatie

Het wordt sterk aangeraden om de afvoerkanalen van een warmte terug win installatie eens in de vijf jaar te laten reinigen. Hierbij worden alle stofdeeltjes en bacteriën die aan de wanden van de ventilatiekanalen zitten deskundig verwijderd. We reinigen uitsluitend met professionele apparatuur en komen graag bij u langs. Reiniging mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zuigt vuile lucht weg en brengt d.m.v. ventilatieroosters, schone lucht naar binnen. De mechanische luchtafvoer zorgt voor gezonde en schone lucht. Het mechanische luchtkanaalsysteem moet goed worden onderhouden om zijn functie te behouden.


Het is belangrijk dat ventilatieroosters die schone buitenlucht naar binnen brengen en de ventielen die de binnenlucht afzuigen keer per jaar schoongemaakt te worden. Net als de motor van het afzuigsysteem (unit) en de luchtkanalen. De luchtkanalen raken vervuild met stof en bacteriën en functioneren onvoldoende. Wij zorgen voor een complete reiniging.


Reiniging vetkanalen

Voor een gezond leefklimaat in een horecazaak of grootkeuken is het van groot belang dat de vetkanalen met enige regelmaat gereinigd worden. Het zorgt voor een schone en veilige werkomgeving voor het personeel, bespaart energiekosten, verbetert de brandveiligheid, optimale hygiëne in de keuken en zorgt ervoor dat u voldoet aan de verzekeringseisen. 


Wij bieden ook de mogelijkheid om regelmatig de filters te laten vervangen. De filters worden met de gewenste frequentie periodiek vervangen nadat wij uw systeem aan een grondige inspectie hebben onderworpen.


De volgende werkzaamheden worden verricht:

  • Reinigen van de ventilatieventielen
  • Reinigen van de kruiswisselaar, het inwendige filter, de beide ventilatoren en de condensafvoer
  • Inwendig reinigen van de luchtkanalen met behulp van roterende borstels
  • Geijkte metingen voor en na de reiniging, met gebruik van 
  • Aansluitingen en elektronische onderdelen controleren
  • Vervangen van het toevoer- en afvoerfilter

Opmerkingen of vragen? Stel ze via onderstaand contactformulier:

* Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar https://riproluchttechniek.nl/privacyverklaring/ voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u heeft.