luchttechniek kerk

RIPRO helpt kerk ombouwen tot school met gezonde lucht

Een bijzondere gewaarwording: een kerk ombouwen tot school. Dit was aan de orde op een van onze recente projecten. Er moesten veel aanpassingen gedaan worden om het oorspronkelijke pand geschikt te maken als school. Uiteraard draaien wij van RIPRO Luchttechniek onze hand daar niet voor om.

Gewoon goed onderwijs

Nadat het pand volledig is verbouwd en RIPRO de complete luchttechnische installatie heeft geïnstalleerd, zal het in gebruik genomen worden door de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO). SvPO staat voor simpel, goed onderwijs. Zij hanteren kleine klassen, waarin een goede sfeer van belang is. Ze bieden VMBO-T, HAVO, VWO en gymnasium. De leerlingen krijgen weinig huiswerk, veel taalreizen en anderhalve week vakantie die zij zelf kunnen inplannen. De school wordt bekostigd en is betaalbaar voor iedereen. Kijk op www.svpo.nl voor meer informatie.

goed onderwijs

Luchttechnisch project

Niet alleen bouwtechnisch was er veel werk aan de winkel. Ook luchttechnisch moest er veel gebeuren. Dit gedeelte heeft RIPRO opgepakt. Er is een volledig nieuwe luchttechnische installatie geplaatst, van A tot Z. Aangezien het gebouw een heel andere functie krijgt, is het zeer van belang de luchttechnische installatie hierop aan te passen. Er zullen zich veel mensen tegelijk bevinden in het pand, hierdoor moet zowel de toevoer van schone lucht, als de afblaas van vuile lucht voldoende zijn.

luchttechniek school