Geperforeerde metalen kanalen


Optimale klimaatbeheersing met industrieel design

Geperforeerde Metalen Kanalen

Van advies tot levering, montage en onderhoud

Optimale klimaatbeheersing voor elke ruimte, zowel voor uw nieuwbouw als voor uw renovatieproject. Een gezond en comfortabel binnenklimaat, het liefste met zo min mogelijk onderhoud. Dat is wat met metalen perfokanalen gerealiseerd kan worden.


Via geperforeerde metalen kanalen is er een uniek en uiterst efficiënt systeem van luchtverdeling. Door deze techniek van diffusie of pulsie in de klimatisatie van grote open ruimtes toe te passen blijven de investerings- en plaatsingskosten laag.  De volledige ruimte kan in slechts 2 à 3 minuten behandeld worden, en dit zonder tochtgevoel. Ontdek ook de voordelen!


Geperforeerde metalen kanalen zijn geschikt om te verwarmen, te koelen, te ventileren of een combinatie hiervan met slechts één kanaal. Het klassieke netwerk van luchtkanalen, plenumboxen, roosters, kleppen, enz. is hierdoor niet meer nodig. Ze bieden vele voordelen ten opzichte van de meer bekendere textiele kanalen of conventionele metalen kanalen. 


Geen tocht 


Voordat wij de geperforeerde metalen kanalen (ook wel perfokanalen) op maat laten maken, doen we eerst een uitgebreide studie van de ruimte. Op deze manier garanderen wij dat er een gelijkmatige verspreiding is van de lucht in de ruimte en dat er minimaal temperatuurverschil waarneembaar is. We kijken naar de inblaastemperatuur, de omgevingstemperatuur, de hoogte van de ophanging en de druk. Zo kan er een zorgvuldige berekening worden gemaakt van de positie van de laserperforaties en het aantal kanalen dat nodig is. Dankzij deze techniek zal er geen tochtgevoel ervaren worden!

Metalen geperforeerde kanalen voor optimale klimaatbeheersing


Weinig onderhoud 


Conventionele metalen kanalen kunnen bij gebrek aan onderhoud een infectiebron worden door de groei van micro-organismen in de kanalen. Gespecialiseerde reiniging is nodig voor een hygiënische en optimale werking van het klimaatsysteem en gezonde luchtkwaliteit. Onze geperforeerde metalen kanalen nemen dit "probleem" weg. 


De metaal geperforeerde kanalen bevatten perforaties over de volledige lengte van het kanaal. Op deze manier is er een optimale gelijkmatige verspreiding van de lucht. Naast de perforaties voor de perfecte klimaatbeheersing bevatten onze geperforeerde metalen kanalen ook microperforaties die de kans op condensatie of vochtopstapeling op het kanaaloppervlakte verhinderen. Er is een continue omwenteling van massa rond het kanaal. Extra isolatie van de kanalen is dus niet nodig (zoals dit wel het geval is bij de conventionele metalen kanalen). 


Het volledige systeem is gebaseerd op een geavanceerde techniek waarbij de luchtmassa rond het kanaal zodanig bewerkt wordt dat er geen condensatie of vochtopstapeling optreedt. Hierdoor is er nauwelijks onderhoud nodig voor de perfokanalen.


Esthetische waarde


Een industriële uitstraling is sinds 2014 erg populair. Industriële inrichting van uw kantoor of bedrijfspand begint bij de juiste basis. Steeds vaker worden de systeemplafonds weggelaten en zijn de leidingen en kanalen zichtbaar. Onze geperforeerde metalen kanalen passen perfect bij een industrieel design. De ophanging en de kanalen mogen gezien worden, sterker nog, ze vormen een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw pand. 

Industriële inrichting met geperforeerde metalen kanalen van RIPRO Luchttechniek


Er is een zeer ruim aanbod in alle gewenste RAL kleuren en diverse metaalsoorten. Er kan gekozen worden voor metalen kanalen met ronde, halfronde of kwart doorsnedes. Het kanalennetwerk wordt volledig op maat samengesteld. Onze kanalen kunnen worden gebruikt in allerlei ruimtes, denk aan zwembaden, theaters, polyvalente ruimtes, sporthallen, magazijnen, productieruimtes, etc. 


Wij leveren de meest luxe geperforeerde metalen kanalen. Een prachtig resultaat met duurzaam materiaal. 

Snelle levering en installatie

Onze ervaren installateurs zorgen voor een snelle, professionele en

vakkundige installatie van de metalen geperforeerde kanalen.


Interesse gekregen?


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie of een vrijblijvende offerte:

* Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het contactformulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven.

Wij verwijzen u graag naar https://riproluchttechniek.nl/privacyverklaring/ voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en de rechten die u heeft.