luchttechniek giraffen

WILDLANDS: Dieren blij met gezond binnenklimaat

Ook WILDLANDS ziet het nut in van een gezond binnenklimaat. Ditmaal gaat het om een project waarbij dieren de hoofdrol spelen. Het binnenverblijf van de giraffen en de nijlpaarden is door RIPRO Luchttechniek voorzien van een complete luchttechnische installatie op maat.

De giraffen lijken tevreden met het – speciaal voor hun gecreëerde – gezonde binnenklimaat.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijn staat uiteraard voorop. Een functioneel en duurzaam luchttechnisch systeem was de vraag. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de specifieke klimaatbeheersing passend moet zijn bij de betreffende diersoort. Zo kwamen we tot een passend en functioneel systeem voor dit bijzondere project.

Ook de nijlpaarden genieten van een passend klimaat in hun binnenverblijven.

Bijzonder project

Tijdens de ontwerpfase is er al gedacht aan speciale maatregelen om beschadigingen bij gebruik te voorkomen en het systeem zo optimaal mogelijk te laten functioneren. In de giraffenstal zijn er zowel hoge als lage afzuiging opgenomen om ammoniakgassen zo efficiënt mogelijk af te voeren. De zijn netjes weggewerkt achter houten beschot met ruimtes ertussen. Zo kan de lucht aan- en afgevoerd worden, maar kunnen de giraffen het systeem niet beschadigen. Daarnaast zijn de kanalen volledig gecoat om een lange levensduur te garanderen.

In de gang of op stal: RIPRO zorgt voor een optimaal binnenklimaat.

Benieuwd naar wat RIPRO voor u kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.